Υποστολή σημαίας στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ένας από τους πιο εμβληματικούς αρχηγούς που είχε ποτέ ιστορία του ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να πει αντίο και μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο να αποχωρήσει.

Όπως συμβαίνει πάντα, όλα τα ωραία έχουν ημερομηνία λήξης και κάποτε τελειώνουν. Το πλήρωμα του χρόνου στοίχημα πως έφτασε στον “Άγιαξ της Ηπείρου”, ο οποίος μετά από 15 ολόκληρα χρόνια αναμένεται να αποχαιρετήσει τον Αλέξη Μιχαήλ. Ο αρχηγός του συλλόγου βρίσκεται κοντά στην έξοδό του από τον ΠΑΣ και μετά από αρκετά χρόνια θα υπάρξει υποστολή σημαίας.

Από την στιγμή που η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάστηκε στην δεύτερη εθνική κατηγορία θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Όπως είναι λογικό, ο σύλλογος θα αναγκαστεί να αποχωριστεί από πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές μιας και θα υπάρξει ριζική αλλαγή στο ρόστερ την νέα χρονιά.

Στην εν λόγω κατηγορία υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που θα αναγκαστούν αν βιώσουν μία πρωτόγονη κατάσταση και μετά από χρόνια να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής τους καριέρας.

Ένας από αυτούς όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο 32χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΣ το 2004. Από τότε μέχρι και σήμερα αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες της ομάδας και ήταν πάντα παρών σε όσες δύσκολες αλλά και ευχάριστες καταστάσεις βίωσε ο σύλλογος.  Με εξαίρεση δύο εξάμηνους δανεισμούς σε Πανσερραϊκό και Λαμία, ο έμπειρος στόπερ δεν αποχωρίστηκε ποτέ από την ομάδα και ήταν γέννημα θρέμμα του συλλόγου.

Ωστόσο ο υποβιβασμός στην Super League 2 μεταφράζεται στο κλείσιμο μίας εποχής για τον ΠΑΣ. Η επόμενη χρονιά αναμένεται να βρει τον Μιχαήλ σε άλλη ομάδα αφού έπειτα από 15 χρόνια θα αποτελέσει παρελθόν.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η διοίκηση δεν θα του καταθέσει νέα πρόταση συνεργασίας, μιας και το μπάτζετ για την νέα χρονιά όπως είναι λογικό θα μειωθεί αισθητά. Αυτό συνεπάγεται ότι στο τέλος του μήνα, όταν και το συμβόλαιό του ολοκληρωθεί, ο ίδιος θα μείνει ελεύθερος και θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο Μιχαήλ στα 15 χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΣ κατέγραψε συνολικά 338 εμφανίσεις. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ο πρώην πλέον αρχηγός των Ιωαννίνων βρίσκεται στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Ήδη αρκετές ομάδες από την μεγάλη κατηγορία αλλά και από την Κύπρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και μένει να φανεί που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο ΠΑΣ θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς τον αρχηγό του μιας και το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει υποστολή σημαίας.

Αφήστε μια απάντηση