Πρώτη για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επέστρεψαν στην καθημερινότητα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ποδοσφαιριστές του “Άγιαξ της Ηπείρου” μετά από περίπου δύο μήνες, σήκωσαν μανίκια και ξεκίνησαν προπονήσεις προκειμένου να βρούνε σταδιακά το χαμένο αγωνιστικό τους ρυθμό.

Αρχικά άπαντες υποβλήθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση της πανδημίας του κοροναϊού. Τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος Ιατρικής Διάγνωσης με την επιστολή που έστειλε προς τη διοίκηση, και άπαντες επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, Αργύρης Γιαννίκης, έχει χωρίσει τους ποδοσφαιριστές του σε τέσσερα γκρουπ και ακολουθεί κατά γράμμα όλους τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από οκτώ ποδοσφαιριστές, όπως και το δεύτερο, στο τρίτο δίνουν το παρών επτά άτομα, ενώ το τέταρτο αποτελείται αποκλειστικά από τους τρεις τερματοφύλακας.

Οι πρώτοι ξεκινούν προπόνηση στις 9:30 κάθε πρωί και το πρόγραμμα διαρκεί περίπου μία ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε δε συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των αθλητών δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα οι προπονήσεις διεξάγονται σε διαφορετικές ώρες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και γίνονται καθημερινά όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις στο προπονητικό κέντρο.

Ο κύριος Γιαννίκης δε θέλει να ρίξει κατευθείαν στα βαθιά τους ποδοσφαιριστές του και για το λόγο αυτό προσπαθεί να τους εντάξει σταδιακά στις προπονήσεις. Αρχικά οι παίκτες πραγματοποιούν την απαραίτητη προθέρμανση. Έπειτα μετέχουν σε ασκήσεις που αφορούν τη σωματική τους ενδυνάμωση ώστε να ανακτήσουν την αντοχή τους αλλά και τη δύναμή τους. Στη συνέχεια δουλεύουν ανά θέση στην κυκλοφορία όπως και στην κατοχή της μπάλας.

Βέβαια κανείς δε γνωρίζει με ασφάλεια εάν θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Super League 2 αφού οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις ούτε έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την επιστροφή στη δράση.

Οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο και συνεχίζουν να υπάρχουν ενστάσεις για τη διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων.

Αφήστε μια απάντηση