Μαχαιριά στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Super League 2 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αντιμετώπισε εντός έδρας το Λεβαδειακό για τη 13η αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με σκορ 0-1. Η ομάδα των Ιωαννίνων δέχθηκε μαχαιριά στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού στο 92ο λεπτό ο Μεχία σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.

Οι Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν στους εννέα βαθμούς τη διαφορά τους από το δεύτερο της βαθμολογίας, ωστόσο την σπατάλησαν. Ο τεχνικός της ομάδας, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μην πιάνουν υψηλά στάνταρ στην απόδοσή τους και να κινούνται σε ρηχά νερά.

Βέβαια σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η κούραση από το εκτός έδρας ματς μεσούσης της εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό, όπου ο ΠΑΣ έδωσε τα πάντα προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Επίσης, οι απουσίες των Σιόντη και Κάστρο στοίχημα πως αποδείχθηκαν σημαντικές, αφού οι Λιάσος και Νάουμετς, που αποτέλεσαν τους αντικαταστάτες τους, δεν κατάφεραν να προωθήσουν τη μπάλα στην επίθεση και να ανοίξουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Ο ΠΑΣ έκανε ίσως το χειρότερό του φετινό πρώτο ημίχρονο, αφού δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του και να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 12ο λεπτό όταν έπειτα από κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Λιάσος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπάγιτς ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε σταθερά. Στο 21ο λεπτό μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 55ο λεπτό ο Παμλίδης επιχείρησε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Μπάγιτς με διπλή προσπάθεια το μπλόκαρε. Στο 84ο λεπτό το μακρινό σουτ του Συμελίδη δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη. Στο 88ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Βήχου, ο Πολέτο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 92ο λεπτό μετά από γύρισμα του Πολέτο, ο Μεχία βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 0-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο κύριος Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους Χουτεσιώτη, Παντελάκη, Καρτάλη (80΄ Πίτου Γκαρσία), Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλο, Νάουμετς (65΄ Νικολιά), Σκόνδρα, Λέο, Ξύδα (46΄ Παμλίδη), Λιάσο και Κρίζμαν.

Από εκεί και πέρα, ο Πίτου Γκαρσία αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 36χρονος μέσος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα παρελθόν, αφού εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η διοίκηση του ΠΑΣ αποδέχθηκε το αίτημά του και σύντομα η συνεργασία τους θα λυθεί. Μάλιστα ο Πίτου δεν αποκλείεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Αργεντινός με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφερε ότι έφτασε ο καιρός να πει αντίο ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα γενιά. Παράλληλα ευχαρίστησε το σύλλογο για όλα όσα του πρόσφερε και ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.

Αφήστε μια απάντηση