ΠΑΣ Γιάννινα: Το βάρος στη φυσική κατάσταση

Οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές μετά το κυριακάτικο ρεπό που έλαβαν από τον προπονητή της ομάδας Αργύρη Γιαννίκη, επέστρεψαν σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας του ωστόσο κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένει την οριστική απόφαση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ή την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Super League.

Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας των Ιωαννίνων, ο κύριος Γιαννίκης έριξε αποκλειστικά το βάρος στη φυσική κατάσταση των παικτών του. Ο Έλληνας κόουτς θέλει να επαναφέρει τη χαμένη αντοχή των παικτών του, εξαιτίας της αποχής τους από τις προπονήσεις για περίπου τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ώστε να είναι πλήρως έτοιμοι όταν και εφόσον αρχίσει ξανά η δράση.

Το θετικό είναι ότι άπαντες τήρησαν κατά γράμμα το πρόγραμμα που τους δόθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και για το λόγο αυτό χρειάζεται λιγότερος χρόνος αποκατάστασης.

Οι ποδοσφαιριστές αναμένεται το συντομότερο δυνατό να επανέλθουν στην αγωνιστική κατάσταση που είχαν πριν την έλευση του κοροναϊού και σημαντικό ρόλο σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των λιπομετρήσεων ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της προπόνησης, οι παίκτες μετείχαν κυρίως σε ασκήσεις που αφορούσαν την ενδυνάμωση και την αντοχή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις τακτικής αλλά και κυκλοφορίας της μπάλας. Παράλληλα άπαντες δούλεψαν σε ορισμένους αυτοματισμούς.

Όπως είναι λογικό, οι Γιαννιώτες ακολουθούν με ευλαβική συνέπεια τους κανόνες που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο και είναι χωρισμένοι σε τέσσερα γκρουπ. Κάθε γκρουπ δεν έχει την παραμικρή επαφή με το άλλο και οι προπονήσεις διεξάγονται σε διαφορετικές ώρες.

Το θετικό για τον κύριο Γιαννίκη αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο απρόοπτο και άπαντες είναι καλά στην υγεία τους. Τα τεστ για την πανδημία γίνονται σε καθημερινή βάση και έχουν βγει όλα αρνητικά.

Επιπλέον, ο Τρικαλινός κόουτς έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αφού κανείς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και άπαντες γυμνάζονται κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση