Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό

Ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή, αλλά δεν έγινε ποτέ λόγω της σεισμικής δόνησης που έγινε στα Ιωάννινα. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε σε αναβολή υπό το φόβο νέου σεισμού. Η απόφαση πάρθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, την ημέρα του αγώνα.

Ο ισχυρός σεισμός έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου και ήταν της τάξεως των 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρξαν, και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν ανάστατοι και ξαγρύπνησαν για πολλές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά δεν είχε αποφασιστεί η αναβολή του αγώνα, αλλά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πρότεινε στον Υφυπουργό, τόσο την αναβολή του αγώνα, όσο και τη μη διεξαγωγή του την επόμενη ημέρα.

Ο Σταύρος Κοντονής τελικά δέχθηκε την πρόταση από το συντονιστικό Όργανο και αποφάσισε την αναβολή του αγώνα για λόγους δημόσιας ασφάλειας και για να προστατευτούν οι φίλαθλοι και όλοι οι αθλητές από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του Υφυπουργού έγινε δεκτή από τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, Super League, και από τον Πρόεδρό της, Γεώργιο Στράτο.

Μετά την αναβολή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και με το επόμενο παιχνίδι του “Άγιαξ της Ηπείρου”, το οποίο είναι και πάλι εντός έδρας. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ φιλοξενεί στο γήπεδό του τη Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή και η διεξαγωγή του αγώνα είναι στον… αέρα!