Έχασε αλλά πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του στην επόμενη φάση ωστόσο γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή με σκορ 2-0. Τα τέρματα της συνάντησης σημείωσαν οι Ρόβας και Κλέιτον.

Με την ήττα της αυτή, η ομάδα των Ιωαννίνων τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με συνέπεια στον επόμενο γύρο να βρει απέναντί της έναν σύλλογο της Super League και το έργο της στοιχηματίζουμε πως θα είναι δύσκολο.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά τη φετινή σεζόν. Θέση στο βασικό σχήμα πήραν οι Νεοφύτου και Ευαγγέλου ενώ για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Νάουμετς.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη φάση του ματς σημειώθηκε στο 15ο λεπτό όταν το μακρινό σουτ του Καλτσά δεν ανησύχησε τον Νεοφύτου. Στο 18ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Γρηγοριάδης, μπλόκαρε την κεφαλιά του Αθανασιάδη. Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από γύρισμα του Ρόβα, ο Χασομέρης από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ αλλά αυτό πέρασε δίπλα από την εστία του ΠΑΣ. Στο 41ο λεπτό το σουτ του Χασομέρη έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Νεοφύτου. Στο 43ο λεπτό μετά από λάθος του Κάστρο, ο Πασάς έκανε τα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Με το σκορ στο 0-0 ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά.

Στην πρώτη ευκαιρία της επανάληψης ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό μετά από σέντρα του Πασά, ο Ρόβας αφού πρώτα κατέβασε τη μπάλα στη συνέχεια με σουτ σημείωσε το 1-0. Στο 63ο λεπτό ο Γρηγοριάδης μπλόκαρε το σουτ του Αθανασιάδη. Στο 76ο λεπτό ο Κλέιτον με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-0. Στο 86ο λεπτό, ο Αθανασιάδης τροφοδότησε τον Κάστρο, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο κύριος Πετράκης χρησιμοποίησε τους Νεοφύτου, Ευαγγέλου, Κούζικ ( 84΄ Τζημόπουλο ), Αποστολόπουλο, Κάστρο, Βιντάλ ( 46΄ Νάουμετς ), Σκόνδρα, Τσικάρσκι, Λουκίνα ( 83΄ Παμλίδη ), Σιόντη και Αθανασιάδη.

Αναβλήθηκε η αγωνιστική

Το πρωί της Τετάρτης, ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος καθώς έβγαινε από το σπίτι του, στη Λάρισα, δέχθηκε άνανδρη επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους. Οι τρεις δράστες τον γρονθοκόπησαν με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο. Το ευτύχημα για τον κύριο Τζήλο είναι ότι δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό ωστόσο ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εμφανώς σοκαρισμένος. Ο ίδιος περιέγραψε στην αστυνομία τους τρεις δράστες ως “άνδρες με θηριώδεις διαστάσεις”.

Οι διαιτητές και οι επόπτες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Τζήλος αποφάσισαν να μην σφυρίξουν κανέναν αγώνα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και έτσι δεν θα διεξαχθεί καμία αναμέτρηση αυτό το σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση