ΠΑΣ Γιάννινα: Μοναδικός στόχος πλέον η παραμονή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τον Πανιώνιο, στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο σύλλογοι είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 1-1. Έτσι στη ρεβάνς ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αναζητούσε μόνο τη νίκη προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, η ομάδα των Ιωαννίνων γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο με σκορ 2-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πλέον στον ΠΑΣ στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της Super League, όπου η ομάδα θα δώσει τη μάχη της προκειμένου να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο να τις σπαταλούν, με συνέπεια να γνωρίσουν ουσιαστικά έναν άδικο αποκλεισμό.

Το ντεμπούτο τους με την ομάδα πραγματοποίησαν οι Μάνος και Σεργκελασβίλι.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 2ο λεπτό όταν το μακρινό σουτ του Κεϊτά πέρασε άουτ. Στο 5ο λεπτό ο Αποστολόπουλος τροφοδότησε τον Μάνο, αυτός από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Μανοΐλοβιτς, το απομάκρυνε με το σώμα του. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος με τη σειρά του έκανε το σουτ αλλά αυτό κόντραρε στα πόδια των αντιπάλων αμυντικών. Στο 18ο λεπτό μετά από φάουλ του Βιντάλ, η μπάλα έφτασε στον Μάνο, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά αυτό πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πανιωνίου. Στο 23ο λεπτό μετά από γύρισμα του Κούρντι, ο Ντουρμισάι έκανε το σουτ αλλά ο Νεοφύτου με τα πόδια και τη βοήθεια του δοκαριού το απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 34ο λεπτό το γυριστό σουτ του Ντουρμισάι πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 40ο λεπτό ο Μανοΐλοβιτς μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Κάστρο. Στο 44ο λεπτό μετά από κόρνερ του Βιντάλ, ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κάστρο, ο οποίος από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα. Με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Ντομίγκες, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά αυτό βρήκε στο χέρι του Ευαγγέλου και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντουρμισάι, ο οποίος νίκησε τον Νεοφύτου και πέτυχε το 1-0. Στο 67ο λεπτό ο Μανοΐλοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ξύδα από πλάγια θέση. Στο 75ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μανθάτη, ο Σαραμαντάς με σουτ σημείωσε το 2-0. Στο 93ο λεπτό μετά από σέντρα του Κρίζμαν, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο κύριος Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με τους Νεοφύτου, Αποστολόπουλο, Μάνο ( 65΄ Κρίζμαν ), Σκόνδρα, Ξύδα, Βιντάλ ( 73΄ Παμλίδη ), Ευαγγέλου, Αθανασιάδη, Μιχαήλ, Τσικάρσκι ( 68΄ Σεργκελασβίλι ) και Κάστρο.

Τελικός με Απόλλωνα Σμύρνης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:15 ώρα Ελλάδος.

Το παιχνίδι που ακολουθεί στοιχηματίζουμε ότι θεωρείται τελικός για τον “Άγιαξ της Ηπείρου” καθώς χρειάζεται μόνο τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα, να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και να ατενίσει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Το ευτύχημα για τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να υπολογίζει κανονικά σε όλους τους ποδοσφαιριστές του καθώς ουδείς δεν ταλαιπωρείται από κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα για πρώτη φορά στην αποστολή αναμένεται να βρεθεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Σέρβος Ντούσαν Πάντελιτς.

Αφήστε μια απάντηση