ΠΑΣ Γιάννινα: Από ήρωας… μοιραίος ο Βελλίδης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αν και κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας για 86 λεπτά εν τέλει λύγισε και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1. Το τέρμα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσε ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος προσωρινά είχε ισοφαρίσει.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, παρέταξε την ομάδα του με επτά αλλαγές, λόγω του γεγονός ότι τρεις ποδοσφαιριστές του ήταν τιμωρημένοι, άλλοι τρεις τραυματίες και ο Αποστολόπουλος δεν έδωσε το “παρών” εξαιτίας οικογενειακού του θέματος.

Παρά τις πολλές αλλαγές, ο κύριος Πετράκης στοίχημα πως είδε την ομάδα του να στέκεται αξιοπρεπέστατα στον αγωνιστικό χώρο και χάρη στον Βελλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, να κρατάει για 86 λεπτά τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως στο 87ο λεπτό, ο Βελλίδης από ήρωας έγινε μοιραίος, καθώς η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Σβιντέρσκι την έστειλε στα δίχτυα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 5ο λεπτό όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης το μπλόκαρε. Στο 9ο λεπτό, ο Άκπομ από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βελλίδης την απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 21ο λεπτό το σουτ του Μίσιτς πέρασε άουτ. Στο 23ο λεπτό ο Βελλίδης σε διπλό χρόνο απέκρουσε τα σουτ του Μάτος. Στο 37ο λεπτό ο Ευαγγέλου ανέτρεψε τον Άκπομ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας, ο οποίος σημείωσε το 1-0.  Με το σκορ αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η πρώτη φάση της επανάληψης έγινε στο 47ο λεπτό όταν ο Βελλίδης απομάκρυνε το σουτ του Πέλκα. Στο 52ο λεπτό μετά από εξαιρετική πάσα του Μπουκουβάλα, ο Μάνος “κρέμασε” τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 62ο λεπτό, ο Μίσιτς βρέθηκε αφύλαχτος στο σημείο του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Βελλίδη. Στο 75ο λεπτό, ο Λίλα ανέτρεψε τον Άκπομ και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άκπομ, όμως ο Βελλίδης του είπε “όχι”. Στο 87ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Μάτος, ο Βελλίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος με σουτ από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ο κύριος Πετράκης χρησιμοποίησε τους Βελλίδη, Λίλα, Σιόντη, Ευαγγέλου, Βιντάλ ( 74΄ Πάντελιτς ), Σκόνδρα, Σεργκελασβίλι, Μπουκουβάλα, Ευαγγέλου, Κρίζμαν ( 85΄ Παμλίδη ) και Μάνο.

Επιστροφές με Άρη

Στον ΠΑΣ Γιάννινα στρέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση που έπεται με αντίπαλο τον Άρη για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο κύριος Πετράκης θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Αθανασιάδη, Τζημόπουλο και Νικολιά, καθώς οι τρεις ποδοσφαιριστές εξέτισαν την ποινή τους. Επίσης το “παρών” θα δώσει και ο Αποστολόπουλος, ο οποίος πήρε κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση. Ακόμη, στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Ξύδας και Μιχαήλ, οι οποίοι έδειξαν να αφήνουν πίσω τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζαν.

Μοναδικό πρόβλημα για τον κύριο Πετράκη αποτελεί η συμμετοχή του Λέο. Ναι μεν ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα, ωστόσο ο κύριος Πετράκης δε θέλει να ρισκάρει σε τυχών υποτροπή του. Για το λόγο αυτό, τελευταία στιγμή θα κριθεί εάν ο Λέο βρεθεί στην αποστολή της ομάδας του.

Κατά τα άλλα ο προπονητής του ΠΑΣ θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες κανονικά στη διάθεσή του.

Αφήστε μια απάντηση