ΠΑΣ Γιάννινα: Νικολιάς και Μάνος έκριναν τον… τελικό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα τελικού για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, ο οποίος αναζητούσε αποκλειστικά την νίκη προκειμένου να παραμείνει ζωντανός για την απευθείας παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ πέτυχε τον στόχο του, καθώς επικράτησε του αντιπάλου του με σκορ 0-2 και πήρε τους τρεις σπουδαίους βαθμούς. Τα τέρματα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσαν οι Αλέξανδρος Νικολιάς και Δημήτρης Μάνος. Μάλιστα το ένα τέρμα ήταν πιο όμορφο από το άλλο. Ο Νικολιάς σκόραρε με εξαιρετικά ψιλοκρεμαστό σουτ, ενώ ο Μάνος με εκπληκτικό ψαλιδάκι.

Ο προπονητής των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να αγωνίζονται από το 50ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Κάργα, ωστόσο να σημειώνουν δύο τέρματα και να βάζουν τις βάσεις για την παραμονή τους, τουλάχιστον μέσω των μπαράζ. Με την νίκη του αυτή ο ΠΑΣ ανάσανε βαθμολογικά και πλέον βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από τον Λεβαδειακό.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 3ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Παμλίδη, ο Σεργκελασβίλι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, στρώθηκε στον Αθανασιάδη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό κατέληξε άουτ. Στο 14ο λεπτό ο Μιχαήλ απομάκρυνε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς. Στο 15ο λεπτό μετά από λάθος των αμυντικών του Λεβαδειακού, ο Αθανασιάδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ αλλά αυτό πέρασε άουτ. Στο 42ο λεπτό μετά από κόρνερ του Πάντελιτς, η μπάλα έφτασε στον Κάστρο, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά πριν περάσει η μπάλα την τελική γραμμή ο Παντελιάδης την απομάκρυνε. Με το σκορ στο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης έγινε στο 46ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι πέρασε μακριά από την εστία του Μιχαήλ. Στο 61ο λεπτό το σουτ του Σεργκελασβίλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64ο λεπτό μετά από γύρισμα του Νανγκίς, ο Ζησόπουλος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 78ο λεπτό ο Νικολιάς μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 0-1. Στο 85ο λεπτό ο Μιχαήλ μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη. Στο 95ο λεπτό μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Μάνος με απίστευτο ψαλιδάκι διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Ο κύριος Πετράκης χρησιμοποίησε τους Μιχαήλ, Μπουκουβάλα, Παμλίδη ( 79΄ Αποστολόπουλο ), Κάστρο, Κάργα, Αθανασιάδη ( 87΄ Μάνο ), Πάντελιτς, Τζημόπουλο, Νικολιά ( 90΄ Γιάκο ), Μιχαήλ και Σεργκελασβίλι.

Δείτε τα καταπληκτικά τέρματα του ΠΑΣ

Αφήστε μια απάντηση