Κέρδισε τις εντυπώσεις παρά την ήττα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε την πρώτη του φιλική αναμέτρηση ενόψει της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αφότου ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, επέστρεψε στην βάση του και έδωσε το πρώτο του τεστ ενόψει της νέας του σεζόν.

Η ομάδα των Ιωαννίνων υποδέχθηκε στους “Ζωσιμάδες” την Λάρισα σε φιλική αναμέτρησης. Μπορεί το συγκρότημα των Ιωαννίνων να γνώρισε την ήττα με σκορ 0-1 στοιχηματίζουμε ωστόσο ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο μέρος να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, να κυκλοφορούν υποδειγματικά την μπάλα, να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του υπολείπονται σε επίπεδο ετοιμότητας να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στο μόνο που θέμα που έχει να προβληματίζεται ο κύριος Γιαννίκος έχει να κάνει με τα τελειώματα των φάσεων, καθώς οι παίκτες του δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες όμως τις σπατάλησαν.

Παρά την ήττα το πρόσημο είναι θετικό και σίγουρα ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο κύριος Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Χρησιμοποίησε στον άκρα της άμυνας τους Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα, ενώ στο κέντρο αυτής αγωνίστηκαν οι Πανουργιάς και Ζιούλης. Στον άξονα βρέθηκαν οι Καρτάλης και Σιόντης και στα άκρα της επίθεσης οι Ελευθεριάδης και Νικολιάς. Ο Νάουμετς είχε ελευθερία κινήσεων και αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος πίσω από τον Παμλίδη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός φορ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της φιλικής συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε στο 26ο λεπτό όταν το σουτ του Παμλίδη από ευνοϊκή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 28ο λεπτό ο Νικολιάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία. Στο 40ο λεπτό το σουτ του Ζίζιτς κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, ξεγέλασε τον Γιαννίκογλου, όμως για καλή του τύχη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 54ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, και αφού ο Περιστερίδης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, σημείωσε το τελικό 0-1.

Ο κύριος Γιαννίκης στην επανάληψη πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Περιστερίδη, Ράντοβατς, Πήλιο, Γρασδάνη, Ξυδά, Ζιώγκο, Λιάσο, Οικονομόπουλο, Βασιλάκη, Γώγο, Παπαδόπουλο και Λέο.

Αφήστε μια απάντηση