ΠΑΣ Γιάννινα: Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική του υπεροχή

Στο ματς που έριξε την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε στους “Ζωσιμάδες” τον Απόλλωνα Πόντου. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αν και δυσκολεύτηκε για περίπου 71 λεπτά, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική του υπεροχή, εξαιτίας της αποβολής του Πουρτουλίδη, και μέσα σε έξι λεπτά επικράτησε του Απόλλωνα με σκορ 3-0. Τα τέρματα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσαν οι Σάντι Κρίζμαν, Ζαν Μπατίστ Λέο και Γιώργος Παμλίδης.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, είδε την αναμέτρηση να μην ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του, αφού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο Νικολιάς, που είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο πόδι του και εν τέλει έμεινε στον πάγκο. Οι Γιαννιώτες πήγαν να δηλώσουν ως αναπληρωματικό τον Οικονομόπουλο, όμως ο διαιτητής δε το δέχθηκε, με αποτέλεσμα ο Νικολιάς να μείνει στον πάγκο και στην ουσία ο κύριος Γιαννίκης αντί για 18 παίκτες να υπολογίζει σε 17.

Από εκεί και πέρα, ο κύριος Γιαννίκης είδε τους ποδοσφαιριστές του να ξεκινούν δίχως ορμή τον αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο να μην έχουν τη διάθεση που είχαν σε προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό είχε ως συνέπεια στο πρώτο μέρος να μην έχουν ρυθμό και από άποψης ποιότητας να είναι χαμηλό.

Ωστόσο στην επανάληψη, κυρίως λόγω της αποβολής του Πουρτουλίδη, οι παίκτες του ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και μέσα σε έξι λεπτά να πετύχουν τρία τέρματα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 4ο λεπτό όταν ο κίπερ του Απόλλωνα, Πολίτης, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Παντελάκης. Στο 21ο λεπτό ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Χασομέρη. Στο 23ο λεπτό έπειτα από ολιγωρία των αμυντικών του ΠΑΣ, ο Λουφάκης βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ με το πόδι το απομάκρυνε. Στο 42ο λεπτό το σουτ του Μπρίτο έξω από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 46ο λεπτό το σουτ του Ξύδα από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 77ο λεπτό ο Πίτου Γκαρσία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Κρίζμαν, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Πολίτης το μπλόκαρε. Στο 78ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Παμλίδης αφού πρώτα έκανε το κοντρόλ, στη συνέχεια με σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 80ο λεπτό ο Κρίζμαν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια με σουτ από τα όρια της περιοχής σημείωσε το 2-0. Στο 84ο λεπτό ο Μπουκουβάλας τροφοδότησε τον Λέο και αυτός με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο κύριος Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με τους Χουτεσιώτη, Παντελάκη, Λιάσο (56΄ Πίτου Γκαρσία), Ξύδα, Μπουκουβάλα, Σκόνδρα (67΄ Κάστρο), Σιόντη, Αποστολόπουλο, Νάουμετς (46΄ Κρίζμαν), Παμλίδη και Λέο.

Αφήστε μια απάντηση