ΠΑΣ Γιάννινα: Ένα ντέρμπι που θα ξεχασθεί γρήγορα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στην Αθήνα και αντιμετώπισε στη “Ριζούπολη” τον Απόλλωνα Σμύρνης για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα ξεχασθεί γρήγορα, αφού οι δύο ομάδες αναλώθηκαν περισσότερο σε προσωπικές μονομαχίες, παρά στη δημιουργία φάσεων. Έτσι η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με σκορ 0-0, με το παιχνίδι από ποιοτικής πλευράς να είναι μέτριο εώς κακό.

Ο τεχνικός του “Άγιαξ της Ηπείρου”, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μην ρισκάρουν στη δημιουργία φάσεων και να έχουν το μυαλό τους κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία.

Ο ΠΑΣ μπορεί να είχε μία ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Στη συνέχεια, έδωσαν χώρο και μπάλα στον αντίπαλο και αναλώθηκαν κυρίως στην άμυνά τους. Ο σύλλογος των Ιωαννίνων πάντως είχε τη τύχη με το πλευρό του, αφού στο 90ο λεπτό η κεφαλιά του Βουό σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

Ο κύριος Γιαννίκης άφησε εκτός αποστολής τους Πήλιο και Περιστερίδη, αφού είχε πάρει 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Παρέταξε την ομάδα του με τον Χουτεσιώτη στην εστία, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούταν από τους Παντελάκη, Αποστολόπουλο, Σκόνδρα και Μπουκουβάλα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Σιόντης, ενώ λίγο πιο μπροστά τους βρέθηκε ο Καρτάλης, ο οποίος είχε πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Παμλίδης έπαιξε στο δεξί φτερό της επίθεσης, ο Λέο στο αριστερό και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κρίζμαν,

Ενδεικτικό του κακού θεάματος που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, αποτελεί το γεγονός ότι η μοναδική ευκαιρία που δημιουργήθηκε ήταν στο 44ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιτλή, η μπάλα έφτασε στον Καραγκούνη, ο οποίος δοκίμασε γυριστό σουτ αλλά αυτό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την εστία του Χουτεσιώτη. Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα άλλαξαν λίγο και οι δύο ομάδες έκαναν ορισμένες ευκαιρίες. Στο 50ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Κρίζμαν, ο Παμλίδης έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 79ο λεπτό ο Παυλίδης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 89ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βιτλή, ο Βουό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο  οριζόντιο δοκάρι. Στο 92ο λεπτό έπειτα από αντεπίθεση του ΠΑΣ, ο Κρίζμαν τροφοδότησε τον Λιάσο, αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Ξύδα, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Χουάντερσον πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και το έδιωξε σε κόρνερ.

Ο κύριος Γιαννίκης έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Χουτεσιώτη, Αποστολόπουλο, Σιόντη (66΄ Λιάσο), Μπουκουβάλα, Σκόνδρα, Λέο (61΄ Νάουμετς), Παντελάκη, Καρτάλη (80΄ Ξύδα), Παμλίδη, Κάστρο και Κρίζμαν.

Αφήστε μια απάντηση