ΠΑΣ Γιάννινα: Μένει εκτός με Πλατανιά ο Μαυροπάνος

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος στο προηγούμενο παιχνίδι για τη Super League κόντρα στο Παναθηναϊκό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες στο πρωτάθλημα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να απουσιάσει σε έναν από τους αγώνες που ακολουθούν.

Ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης αποφάσισε πως ο 20χρονος αμυντικός της ομάδας θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με την ομάδα του Πλατανιά. Ο ταλαντούχος αμυντικός θεωρείται ως ένα από τα βασικά εργαλεία που διαθέτει ο Πετράκης και έχει ως τώρα καταλυτικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΣ, βοηθώντας τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, αφού έχει σημειώσει και ένα τέρμα. Οπότε, η απουσία του κρίνεται σημαντική.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το ρεπό που έδωσε στους παίχτες του ο Έλληνας προπονητής, οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις προπονήσεις την προηγούμενη Παρασκευή. Στο προπονητικό κέντρο ήταν σχεδόν όλοι παρόντες, εκτός φυσικά από τους διεθνείς. Οι Μαυροπάνος και Μανθάτης εντάχθηκαν στους “μικρούς” της Εθνικής Ελλάδας, ενώ ο Άντι Λίλα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας. Από την άλλη, ο Τζημόπουλος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Νέας Ζηλανδίας.

Εκτός από τους διεθνείς, στην κανονική προπόνηση δε συμμετείχε ο Ροντρίγκες, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες από την ομάδα της Ηπείρου αναφέρουν πως ο Ροντρίγκες θα αργήσει να επιστρέψει στη δράση.

Εστιάζει στην επιθετική τακτική ο Πετράκης

Κατά την διάρκεια των προπονήσεων, ο Γιάννης Πετράκης έδωσε μεγάλη σημασία στην κατοχή μπάλας και στη δημιουργία φάσεων μετά από συνδυασμούς.

Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του ΠΑΣ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του. Τόνισε, μάλιστα, πως τίποτα δε δούλεψε σωστά στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μην απειλήσει την αντίπαλη εστία. Έτσι την προηγούμενη Παρασκευή όλη η προπόνηση αφορούσε την κατοχή μπάλας και τις επιθετικές κινήσεις των ποδοσφαιριστών του. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ο προπονητής του ΠΑΣ ανέφερε πως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θέλει να βλέπει την ομάδα του να δημιουργεί και να επιβάλλει το παιχνίδι της στον αγωνιστικό χώρο.

Αφήστε μια απάντηση