Ηττήθηκε στην Ξάνθη ο… γεμάτος απουσίες ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη την Κυριακή 15 Απριλίου, η ομάδα των Ιωαννίνων γνώρισε την ήττα με 3-0. Με την ήττα του αυτή, ο ΠΑΣ συμπλήρωσε πάνω από έναν μήνα χωρίς νίκη. Βέβαια, ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, καθώς δεν υπολόγιζε στους Γαρουφαλιά, Αποστολόπουλο, Σολτάνι, Μπετρά, Βιδάλ και Περιστερίδη, ενώ για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν οι νεαροί Γώγος και Παπαδόπουλος. Η ολοκλήρωση αυτής της αγωνιστικής βρήκε τον ΠΑΣ στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς.

Ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βελλίδη, Σκόνδρα, Τσικάρσκι, Μπουκουβάλα, Λίλα, Τζημόπουλο, Μανθάτη, Γιάκο, Κόντε, Καρανίκα και Μιχαήλ. Στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν οι Χαλκιαδάκης, Νικολιάς και Χέλκβιστ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε από πλευράς  ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, μετά από σέντρα του Καρανίκα, η μπάλα έφτασε στον Κόντε, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Σβάρνας πριν περάσει η μπάλα την τελική γραμμή την απομάκρυνε. Στο 15ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Μανθάτη, ο Καρανίκας έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λίλα στο 18ο λεπτό. Στο 30ο λεπτό το σουτ του Τριάδη δεν ανησύχησε τον Βελλίδη. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από γύρισμα του Κόντε, ο Λίλα από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Ξάνθης. Με σκορ 0-0 τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, ο Ντουρίτσκοβιτς μετά από ωραίο μακρινό σουτ σημείωσε το 1-0. Στο 56ο λεπτό, ο Γέντρισεκ, αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είδε τον Βελλίδη εκτός θέσης, και στη συνέχεια με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 62ο λεπτό το σουτ του Χαλκιαδάκη πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 72ο λεπτό, ο Βελλίδης αρχικά απομάκρυνε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριάδη, όμως στη συνέχεια ο Γέντρισεκ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά διαμόρφωσε το 3-0. Στο 76ο λεπτό, το σουτ του Μανθάτη πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 80ο λεπτό, το σουτ του Λουσέρο βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και στη συνέχεια το σουτ του Ντουρίτσκοβιτς πέρασε άουτ.

Αφήστε μια απάντηση