Ο Κλάους στον ΠΑΣ Γιάννινα

Μεταγραφική βόμβα πυροδότησε λίγο πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” στοιχηματίζουμε ότι έκανε την υπέρβαση και ανακοίνωσε την απόκτηση του Στέφανου Κλάους Αθανασιάδη.

Πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφή, ίσως την ηχηρότερη επί εποχής Χριστοβασίλη στην προεδρία. Στο πρόσωπό του η διοίκηση της ομάδας βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη του Πέδρο Κόντε. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να κάνει τεράστια οικονομική υπέρβαση για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και να φέρει τον πολύπειρο επιθετικό στα Γιάννενα.

Με την απόκτησή του ο σύλλογος των Ιωαννίνων θα εντάξει στο ρόστερ της ένα δεινό επιθετικό, με έφεση στο σκοράρισμα, ο οποίος από την πλευρά του αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Ο Αθανασιάδης είναι πλέον 30 ετών και έχει ύψος 1,86. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για δέκα χρόνια, κατέγραψε συνολικά 208 εμφανίσεις και σημείωσε 71 τέρματα. Μία χρονιά παραχωρήθηκε στον Πανσερραϊκό με τη μορφή δανεισμό. Εκεί σε 23 συμμετοχές βρήκε πέντε φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το 2017 έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και συμφώνησε με την Μακάμπι Χάιφα. Στο Ισραήλ αγωνίστηκε σε 18 αναμετρήσεις και πέτυχε ένα γκολ. Ακόμη είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, με την οποία έχει παίξει σε 12 ματς.

Ο παίκτης είχε άσχημη εμπειρία από το πέρασμά του στο Ισραήλ και έψαχνε μία ομάδα, η οποία θα τον πίστευε και θα του έδινε την ευκαιρία να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο και να αναγεννηθεί. Για το λόγο αυτό έριξε αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Πριν λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι και ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΑΣ, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Κλάους θα αμείβεται με 150.000 ευρώ ετησίως, ενώ εάν πετύχει τουλάχιστον δέκα γκολ τότε στον τραπεζικό του λογαριασμό θα μπουν άλλα 30.000 ευρώ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ομάδας, κύριο Χριστοβασίλη, και τον προπονητή, Γιάννη Πετράκη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου ο ΠΑΣ να πετύχει τους στόχους του. Τα υπόλοιπα όπως ανέφερε θα τα πει στον αγωνιστικό χώρο.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Αθανασιάδης θα αγωνίζεται με τον αριθμό “9” στη πλάτη του.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ για την μεταγραφή του Στέφανου Αθανασιάδη

Αφήστε μια απάντηση