Άνοιξε η πόρτα της εξόδου στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από οκτώ χρόνια παρουσίας του στο πρωτάθλημα της Super League υποβιβάστηκε. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” δεν κατάφερε να πετύχει το θαύμα και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ερχόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.

Από την στιγμή που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε, η πόρτα της εξόδου από την ομάδα έχει ανοίξει και στοίχημα για τα καλά. Η ομάδα των Ιωαννίνων επιθυμεί την παραμονή τουλάχιστον οκτώ ποδοσφαιριστών της, ενώ οι υπόλοιποι σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ήδη τα Γιάννενα ανακοίνωσαν την αποχώρηση δύο ποδοσφαιριστών τους αλλά και την απόλυση του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Πετράκη. Οι δύο πρώτοι παίκτες που αποχώρησαν είναι οι Μάρκος Βελλίδης και Ευριπίδης Γιάκος.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΣ, η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απόλυση του Γιάννη Πετράκη αλλά και την λύση των συμβολαίων των Βελλίδη και Γιάκο.

Όσον αφορά τον Γιάννη Πετράκη, ο 59χρονος προπονητής έπειτα από 5,5 συνεχόμενα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Ο ίδιος είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας, ωστόσο ο υποβιβασμός έφερε το αντίο.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ τόνισε ότι ο Κρητικός προπονητής αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας, όμως ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια έφτασε η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” τον ευχαρίστησε για όλες τις αξέχαστες και γεμάτες συναισθήματα στιγμές που ζήσανε μαζί και τόνισε ότι θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του ΠΑΣ και η πόλη των Ιωαννίνων θα αποτελεί πάντα σπίτι του.

Από την πλευρά του ο κύριο Πετράκης υποστήριξε ότι θα έχει πάντα στην καρδιά του την ομάδα και ευχήθηκε στον σύλλογο να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν εκεί που ανήκει. Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Βελλίδης και Γιάκος.

Το συμβόλαιο του Μάρκου Βελλίδη ολοκληρώνεται το ερχόμενο διάστημα και όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα του γίνει πρόταση ανανέωσης. Έτσι ο 33χρονος γκολκίπερ, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας για τέσσερα συνολικά χρόνια στα τέλη του μήνα θα αποχωρήσει.

Ο Βελλίδης με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης τόνισε πως ήταν τεράστια τιμή για τον ίδιο να αγωνιστεί στον ΠΑΣ. Ευχαρίστησε τους οπαδούς που καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής του στον σύλλογο ήταν στο πλευρό του και νιώθει υπερήφανος που αποτέλεσε μέρος της οικογένειας του “Άγιαξ της Ηπείρου”. Επιπλέον νιώθει ευγνωμοσύνη σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου και ευχήθηκε τα καλύτερα μέσα από την καρδιά του.

Επίσης ο Ευριπίδης Γιάκος, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΠΑΣ, έκλεισε τον κύκλο του στην ομάδα. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός φόρεσε την φανέλα των Ιωαννίνων για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, αποτέλεσε σημαία και έναν εκ των πιο αγαπημένων παικτών της κερκίδας. Ο Γιάκος κατέγραψε συνολικά 161 εμφανίσεις, σημείωσε οκτώ τέρματα και μοίρασε τέσσερις ασίστ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΠΑΣ ήταν η δεύτερή του οικογένεια, όμως μετά από έντεκα χρόνια έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού. Ευχαρίστησε τους πάντες για την στήριξή τους και ευχήθηκε ότι καλύτερο για την συνέχεια στην αγαπημένη του ομάδα.

Ο Γιάκος έχει δεχθεί ήδη κρούσεις από ομάδες της Super League.

Τις επόμενες ημέρες και άλλοι παίκτες του “Άγιαξ της Ηπείρου” αναμένεται να περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Αφήστε μια απάντηση