Βρήκε τον… στρατηγό του ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ένα από τα θέματα που έκαιγαν τον ΠΑΣ Γιάννινα αφορούσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη από τον πάγκο της ομάδας, ο σύλλογος αναζητούσε τον αντικαταστάτη του. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” είχε καταθέσει προτάσεις στους Μιχάλη Γρηγορίου και Γιάννη Τάτση.

Ωστόσο αμφότεροι αρνήθηκαν τις προτάσεις, με συνέπεια ο ΠΑΣ να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του. Μετά από μέρες αναζήτησης, η ομάδα των Ιωαννίνων βρήκε τον “εκλεκτό” για την θέση καθώς ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη στην θέση του προπονητή.

Τα Γιάννενα ήρθαν σε οριστική συμφωνία μαζί του και ο κύριος Γιαννίκης υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο. Ο νέος στρατηγός της ομάδας αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου, Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος όπως δήλωσε ήταν ο πρώτος του στόχος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Όσον αφορά τον Αργύρη Γιαννίκη, πρόκειται για έναν 39χρονο κόουτς, ο οποίος κατάγεται από τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από το Νεοχώρι. Είναι κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος προπονητή στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία.

Μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις τύχες της Έσσεν, ενώ από τα χέρια του έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τσαλχάνογλου, Μαξ και Γκρίφο. Ξεκίνησε την προπονητική όταν ανέλαβε τα τμήματα υποδομής της Καρσλούη. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2012 και εργάσθηκε στην Κ18, στην Κ19 και στην Κ23 της γερμανικής ομάδας.  Από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του βοηθού προπονητή της πρώτης ομάδας και ήταν επικεφαλής ανάπτυξης και προπονήσεων της Καρσλούη.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Ίνγκολσταντ, στην οποία ήταν βοηθός προπονητή για έναν χρόνο. Το 2017 προσλήφθηκε ως πρώτος προπονητής στην Έσσεν και την σεζόν που διανύσαμε κάθισε στον πάγκο της Άαλεν.

Ο ίδιος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές και πλέον καλείται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε ο ΠΑΣ να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Διακρίνεται για την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών αλλά και για την ανάδειξη των ικανοτήτων τους.

Η διοίκηση του συλλόγου με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον κύριο Γιαννίκη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μετά την έλευση του νέου προπονητή, παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ αποτελεί ο Βασίλης Αλεξίου. Μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο, ο κύριος Αλεξίου αποχωρεί οριστικά, μιας και δεν αποδέχθηκε την πρόταση που του κατατέθηκε.

Ωστόσο δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ενσωματωθεί στο τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ

Αφήστε μια απάντηση