ΠΑΣ Γιάννινα: Προβάδισμα πρόκρισης με υπογραφή Παμλίδη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εντός έδρας τη Βέροια στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με φόντο την είσοδό τους στη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” πήρε προβάδισμα πρόκρισης, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 και κρατάει την τύχη στα χέρια του. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Παμλίδης, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο 25χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν, αφού στις τρεις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του, έχει σημειώσει δύο τέρματα.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, σε σχέση με το ματς με το Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα της Super League 2, και έδωσε φανέλα βασικού στους Χουτεσιώτη, Καρτάλη, Ξύδα, Οικονομόπουλο, Πίτου Γκαρσία και Ζιούλη.

Ο κύριος Γιαννίκης είδε τους ποδοσφαιριστές του να έχουν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, να δημιουργούν ευκαιρίες, ωστόσο να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Επιπλέον, η Βέροια αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, όμως οι παίκτες του δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την αριθμητική τους υπεροχή σε δεύτερο γκολ, κάτι το οποίο στοίχημα πως θα τους έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η πρώτη ευκαιρία της συνάντησης έγινε στο 12ο λεπτό όταν ο Κανούλας πήρε την κεφαλιά αλλά πριν περάσει η μπάλα τη τελική γραμμή ο Παντελάκης την απομάκρυνε. Στο 29ο λεπτό ο Ξύδας με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Παμλίδη σε θέση τετ α τετ, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο κίπερ της Βέροιας, Μπλατσιώτης, το απομάκρυνε. Στο 45ο λεπτό ο Χουτεσιώτης με διπλή προσπάθεια απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούρκου. Στο 47ο λεπτό ο Νάουμετς έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Παμλίδης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 53ο λεπτό το σουτ του Μπουκουβάλα από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 74ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 77ο λεπτό μετά από σέντρα του Μπλέτσα, ο Μεληκιώτης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Χουτεσιώτης ενστικτωδώς την έδιωξε. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Κανούλα, ο οποίος από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης του είπε “όχι”.

Ο κύριος Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με τους Χουτεσιώτη, Οικονομόπουλο, Ζιούλη, Μπουκουβάλα, Καρτάλη, Παντελάκη, Κάστρο (83΄ Λιάσο), Ξύδα (67΄ Λέο), Νάουμετς (75΄ Νικολιά), Πίτου Γκαρσία και Παμλίδη.

Δείτε το νικηφόρο γκολ του ΠΑΣ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση