ΠΑΣ Γιάννινα: Υπόθεση ενός ημιχρόνου η νίκη

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-6 στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τα τέρματα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσαν οι Χρήστος Ελευθεριάδης, Ζαν Μπαπτίστ Λέο και Σάντι Κρίζμαν. Ο δεύτερος σκόραρε δύο φορές και ο τρίτος πέτυχε χατ τρικ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν σαν υπνωτισμένοι και παρά το γεγονός ότι μπήκαν δυνατά στο ματς, στη συνέχεια αποσυντονίστηκαν, με συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ και να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με 1-0.

Ωστόσο στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε ριζικά. Οι παίκτες του ήταν καταιγιστικοί και μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχαν την ολική ανατροπή και εν τέλει έκαναν περίπατο στην αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές του στο δεύτερο μέρος έκανα ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν εύκολα στην ευρεία νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επικράτηση σε εκτός έδρας παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 17 Οκτωβρίου 1993 όταν οι Γιαννιώτες είχαν επικρατήσει του Χαραυγιακού με 0-7.

Μελανό σημείο του αγώνα αποτελεί ο τραυματισμός του Γιώργου Ξύδα. Ο ακραίος επιθετικός κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο πόδι του και έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 24ο λεπτό. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα γίνει γνωστή το προσεχές διάστημα όταν και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 4ο λεπτό όταν έπειτα από γύρισμα του Κρίζμαν, ο Ξύδας έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 27ο λεπτό ο Τουρσίδης με ψιλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σημείωσε το 1-0. Στο 35ο λεπτό ο Μαλέσιος μπλόκαρε σταθερά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουκουβάλα. Στο 52ο λεπτό ο Παμλίδης έστρωσε στον Λέο και αυτός με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 52ο λεπτό ο Ελευθεριάδης τροφοδότησε τον Κρίζμαν, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Λέο, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με σουτ σε σχεδόν κενή εστία πέτυχε το 1-2. Στο 59ο λεπτό ο Κρίζμαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3. Στο 64ο λεπτό ο Μαλέσιος απέκρουσε το σουτ του Κρίζμαν, όμως ο Ελευθεριάδης πήρε το ριμπάουντ και δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έγραψε το 1-4. Στο 79ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ελευθεριάδη, ο Κρίζμαν με κεφαλιά αύξησε το προβάδισμα της ομάδας του σε 1-5. Στο 86ο λεπτό το σουτ του Αναστασιάδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 89ο λεπτό έπειτα από ολέθριο λάθος του Μαλέσιου, ο Κρίζμαν έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Ο κύριος Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους Χουτεσιώτη, Μπουκουβάλα, Οικονομόπουλο (46΄ Ελευθεριάδη), Γώγο, Σκόνδρα, Ξύδα (24΄ Παμλίδη), Κάστρο, Σιόντη, Λέο (71΄ Νάουμετς), Νικολιά και Κρίζμαν.

Αφήστε μια απάντηση