ΠΑΣ Γιάννινα: Αρκετές αλλαγές μετά τον κοροναϊό

Τις επόμενες ημέρες, οι ομάδες θα επιστρέψουν σταδιακά στις προπονήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την επιστροφή τους στη αγωνιστική δράση.

Ωστόσο η πανδημία του κοροναϊού θα φέρει πάρα πολλές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του ποδοσφαίρου. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν ριζικά και τίποτα, έστω και για λίγους μήνες, δε θα θυμίζει τον… παλιό καιρό. Μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο ή το αποτελεσματικό εμβόλιο εναντίον της θανατηφόρας ασθένειας, ο πρώτος καιρός που οι σύλλογοι θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς αγώνων όλα θα διαφέρουν.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα παρακολουθούν τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος και προετοιμάζονται για τις αλλαγές που έρχονται.

Αρχικά, οι ποδοσφαιριστές θα εμφανίζονται στο γήπεδο με την αθλητική τους εμφάνιση και δε θα πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να αλλάζουν, αφού η είσοδό τους εκεί απαγορεύεται.

Ακόμη, οι διαιτητές δε θα χρησιμοποιούν μόνο ένα χώρο μέσα στα αποδυτήρια, προκειμένου να διατηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον κάθε φύλλο αγώνα θα υπογράφεται πλέον πριν την έναρξη της αναμέτρησης από τους αρχηγούς των δύο ομάδων και η διαδικασία αυτή θα λάβει χώρα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Επίσης μετά το τέλος του κάθε αγώνα, οι ποδοσφαιριστές δε θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μπάνια των αποδυτηρίων ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποστολές των ομάδων σε κάθε εκτός έδρας ματς θα διεξάγονται με διώροφα λεωφορεία ή τουλάχιστον παραπάνω από ένα ώστε να κρατιούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Όπως είναι γνωστό κάθε παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και οι φίλαθλοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να δούνε από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Τέλος υπάρχει περίπτωση οι περισσότεροι αγώνες να διεξαχθούν σε γήπεδα που βολεύουν και όχι στις έδρες των γηπεδούχων προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις.

Αφήστε μια απάντηση