Αρχίζουν τα… βάσανα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Όπως έγινε γνωστό, οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 το επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή προπονήσεων και πλέον άπαντες μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Τα… βάσανα αρχίζουν φυσικά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ποδοσφαιριστές του “Άγιαξ της Ηπείρου” τις επόμενες ημέρες θα περάσουν την πόρτα του προπονητικού κέντρου και σταδιακά θα μπούνε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Η ομάδα των Ιωαννίνων, όπως και κάθε άλλος σύλλογος, θα ακολουθήσει κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο  και τον αριθμητικό περιορισμό στους παίκτες. Ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, σε συνεννόηση με τους άμεσους συνεργάτες του θα χωρίσει τους ποδοσφαιριστές σε γκρουπ, τα οποία θα απαρτίζονται από έξι μέχρι οκτώ άτομα.

Κάθε γκρουπ θα προπονείται σε διαφορετική ώρα προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα γήπεδα από το ΠΕΑΚΙ. Βέβαια αρχικά τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και το προπονητικό τιμ θα περάσουν τα απαραίτητα τεστ για τον κοροναϊό και εφόσον τα αποτελέσματα βγούνε αρνητικά τότε θα μπούνε στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κύριος Αυγενάκης εστίασε στη σταδιακή επιστροφή του αθλητισμού στην καθημερινότητα και έκανε λόγο πως για την εκκίνηση του πρωταθλήματος τον τελικό λόγο θα τον πάρουν οι ειδικοί της υγείας. Δηλαδή η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού.

Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια για τη δέσμευση των χρημάτων από την ΕΡΤ και υπογράμμισε πως κάθε ομάδα θα λάβει κανονικά το ποσό που είχε συμφωνήσει στις αρχές της σεζόν.

Ακόμη σημείωσε ότι το πρόγραμμα πρέπει να εμπλουτιστεί με περισσότερα αθλήματα, ώστε αυτά με τη σειρά τους να απευθυνθούν σε νέους χορηγούς. Υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται έντονα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η αθλητική κοινότητα πρέπει να μείνει ήσυχη, καθώς η Κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση