Με πανηγυρικό τρόπο στους “16” ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με οδηγό το υπέρ του 1-0, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια στη ρεβάνς των δύο ομάδων. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στη Βέροια, αφού στον επαναληπτικό αγώνα επικράτησε με σκορ 1-2 και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την είσοδό του στη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα τέρματα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσαν οι Γιώργος Παμλίδης και Σταύρος Πήλιος.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί εν μέρει τον ΠΑΣ, αφού δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, έκαμψε εύκολα την αντίσταση του αντιπάλου του και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ήταν ανώτερος της Βέροιας στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, έλεγξε το ρυθμό και κυνήγησε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να βάλει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.

Το γκολ ήρθε στο 37ο λεπτό με τον Παμλίδη και το δεύτερο μέρος έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Βέροια ισοφάρισε, όμως οι Γιαννιώτες στοίχημα πως δεν αγχώθηκαν. Ο Πήλιος προς το τέλος του αγώνα έγραψε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και παράλληλα πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 6ο λεπτό όταν ο Λέο βγήκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 17ο λεπτό το μακρινό σουτ του Μεληκιώτη δεν ανησύχησε τον Γιαννίκογλου. Στο 29ο λεπτό ο Τσιμόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Ζιούλη. Στο 37ο λεπτό ο Οικονομόπουλος αφού πρώτα πέρασε τρεις αντιπάλους, στη συνέχεια γύρισε στον Παμλίδη και αυτός με σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 0-1. Στο 41ο λεπτό ο Μεληκιώτης με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 49ο λεπτό ο Λέο τροφοδότησε τον Νάουμετς, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 65ο λεπτό ο Τσιμόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Παμλίδης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέντα δε βρήκε στόχο. Στο 93ο λεπτό ο Παμλίδης κέρδισε πέναλτι και ο Πήλιος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, παρέταξε την ομάδα του με τους Γιαννίκογλου, Ζιούλη, Πίτου Γκαρσία (71΄ Σιόντη), Οικονομόπουλο, Σκόνδρα, Νάουμετς (77΄ Ράντοβατς), Λιάσο, Πήλιο, Ξύδα (89΄ Λώλη), Λέο και Παμλίδη.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Αγώνα δρόμου ο Νικολιάς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει πίσω την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος και επικεντρώνεται στο εντός έδρας ματς που έπεται με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί στον αγώνα που ακολουθεί. Ο Έλληνας μέσος έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη θλάση που τον ταλαιπωρεί και μάλιστα έβγαλε ένα μέρος της τελευταίας προπόνησης. Ο ίδιος δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη και θα κριθεί την ύστατη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του συλλόγου θα έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές κανονικά στη διάθεσή του, αφού κανείς άλλος μέχρι στιγμής, πλην των Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Ο κύριος Γιαννίκης όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει το ματς με αυτούς που βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα στην τελευταία αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κόντρα στον Πλατανιά.

Αφήστε μια απάντηση