ΠΑΣ Γιάννινα: Σενάριο για οριστική διακοπή

Ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς και όπως είναι λογικό και αναμενόμενο κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει ανασταλεί επ’ αόριστον. Κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά εάν ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και τι θα γίνει σχετικά με την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Ο κοροναϊός έχει κάνει αισθητό το πέρασμά του και στον ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και κανείς στην ομάδα δε γνωρίζει με σιγουριά σε ποια κατηγορία θα βρει το σύλλογο η επόμενη ημέρα.

Πριν λίγες ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα, εφόσον βέβαια συνεχιστεί η υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο κύριος Αυγενάκης παραδέχθηκε ότι ναι μεν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα περιθώρια είναι μεγαλύτερα, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρέπει τις επόμενες ημέρες να υπάρξει οριστική συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές σε ότι έχει να κάνει με τα συμβόλαιά τους.

Ακόμη ανέφερε ότι σε συζητήσεις που έχει κάνει με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για τα καλά η σκέψη της οριστικής διακοπής.

Έπειτα υποστήριξε ότι αναμένει από την ΕΠΟ να συγκληθεί μία αρμόδια επιτροπή που θα στελεχώνεται από τους αρμόδιους φορείς, τους προέδρους της εκάστοτε Λίγκα και το Υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του αθλήματος.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάποια αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν γνωστές οι οικονομικές βάσεις ώστε καμία ομάδα να μη βγει ζημιωμένη από την κατάσταση.

Επιπλέον τόνισε πως έχει την ελπίδα ότι η θανατηφόρα ασθένεια θα ξεπεραστεί σύντομα και άπαντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Τέλος, χαρακτήρισε δύσκολη την επόμενη μέρα είτε τελικά παρθεί η απόφαση να αρχίσουν από την αρχή τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών είτε ολοκληρωθούν κανονικά.

Στον “Άγιαξ της Ηπείρου” περιμένουν εναγωνίως τις τελικές αποφάσεις και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για να δούνε το μέλλον της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση