Αποκλεισμός με πολλά παράπονα για τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ της ήττας του από τον Πλατανιά στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας (σ.σ. 1-0), αλλά στην παράταση ο Πλατανιάς σκόραρε με πέναλτι και έκανε την ολική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου. Οι Γιαννιώτες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 65ο λεπτό του αγώνα και στοίχημα πως έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Δελφάκη, ο οποίος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ στο 48ο λεπτό του αγώνα, ενώ καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων.

Έφτασε στην ισοφάριση με δέκα παίκτες

Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου του και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ που λογικά θα του έδινε και την πρόκριση. Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες δεν δέχτηκαν γκολ και αντέδρασαν, απειλώντας την εστία των φιλοξενούμενων μετά το 30ο λεπτό του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι πάνω στον Ζάιρο. Ο επιθετικός του ΠΑΣ δέχτηκε ένα τράβηγμα εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής του αγώνα δεν καταλόγισε την παράβαση. Αντ’ αυτού, στο 65ο λεπτό καταλογίστηκε ορθώς πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, αφού ο Μπέριος σταμάτησε με το χέρι την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της ομάδας του. Ο παίκτης του ΠΑΣ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά ο Μανούσος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τελικά το σκορ δεν άλλαξε.

Στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολλές εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να φτάνει τελικά στο γκολ με τον Ζάιρο στο 84’ και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στην παράταση οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έμειναν από δυνάμεις, αφού αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα. Στο 112’ του αγώνα ο Δελφάκης καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Γιορέντε. Το γκολ αυτό έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση και τελικά ο ΠΑΣ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Γιάννης Πετράκης: “Οι παίκτες μου έκαναν σπουδαία προσπάθεια”

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ηττήθηκε από τον Πλατανιά και να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο Γιάννης Πετράκης εξήρε την προσπάθεια των παικτών του και ανέφερε πως νιώθει περήφανος γι’ αυτούς. Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε στη συνέντευξη τύπου πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα υπό αντίξοες συνθήκες, αφού έπαιξαν με παίκτη λιγότερο και σε κακό αγωνιστικό χώρο.

Σε ερώτηση που του έγινε για τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή του αγώνα, ο ίδιος τόνισε πως καταλογίστηκε άδικα το δεύτερο πέναλτι εις βάρος της ομάδας του, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με το θέμα της διαιτησίας, αφού δεν το έκανε ποτέ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΣ.

Στο τέλος των δηλώσεων του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε πως οι παίκτες πρέπει να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Κρίσιμος αγώνας για την πεντάδα

Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει στους “Ζωσιμάδες” τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννιώτες δεν έχουν νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και πλέον απέχουν 5 βαθμούς από την 5η θέση. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ο ΠΑΣ μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αφήστε μια απάντηση