ΠΑΣ Γιάννινα: Κακούμπα ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο

Τον τελευταίο καιρό η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα είχε στρέψει την προσοχή της στην απόκτηση ενός αριστερού αμυντικού. Οι άνθρωποί της φέρεται πως εξέταζαν τις περιπτώσεις του Φιλιπίνι και του Ζαραδούκα. Ωστόσο, βρήκαν τον εκλεκτό στο πρόσωπο ενός άλλου παίκτη. Κάτω από άκρα μυστικότητα ήρθαν σε συμφωνία με τον Άλεξ Κακούμπα, ο οποίος από την Δευτέρα 2 Ιουλίου είναι και επίσημα κάτοικος Ιωαννίνων.

Ο Κακούμπα είναι γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1991 και είναι 27 ετών. Κατάγεται από την Ουγκάντα, έχει ύψος 1,77 και αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας. Από το 2014 μέχρι την περσινή σεζόν έπαιζε στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Από το 2014 μέχρι το 2016 φόρεσε τη φανέλα της Εστορίλ και την επόμενη διετία αυτή της Φεϊρένσε. Εκεί κατέγραψε συνολικά 27 εμφανίσεις, σημείωσε ένα τέρμα και μοίρασε μία ασίστ. Ακόμη είναι διεθνής με την εθνική Ουγκάντας, με την οποία έχει αγωνιστεί τρεις φορές.

Ο ίδιος αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις στη συνέχεια ανακοινώθηκε. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 27χρονο άσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και θα αγωνίζεται με τον αριθμό “15” στην πλάτη του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι το γεγονός που θα αγωνιστεί σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Πορτογαλίας είναι μία επαγγελματική πρόκληση για τον ίδιο. Ανυπομονεί να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα και να δικαιώσει τον τεχνικό, Γιάννη Πετράκη, και τον πρόεδρο, Γιώργο Χριστοβασίλη, για τη επιλογή τους. Ακόμη, τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του έδωσαν.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ για την απόκτηση του Κακούμπα

Χαιρέτησε ο Χαλκιαδάκης

Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το 2020. Πριν μερικό διάστημα, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός κινήθηκε νομικά εις βάρος του συλλόγου και του ζητούσε την ελευθέρας του.

Πριν λίγες ημέρες έλυσε την συνεργασίας του με τον “Άγιαξ της Ηπείρου” και έμεινε ελεύθερος. Με ανακοίνωσή της η ομάδα των Ιωαννίνων έκανε γνωστή τη λύση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου παίκτη, η οποία όπως αναφέρει έγινε κοινή συναινέσει, και του ευχήθηκε να έχει υγεία και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα.

Την περασμένη σεζόν ο Χαλκιαδάκης αγωνίστηκε συνολικά 31 φορές, σημείωσε τρία τέρματα και μοίρασε τέσσερις ασίστ.

Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκφράσει ομάδες από την Βραζιλία και την Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση