ΠΑΣ Γιάννινα: Και τώρα ελπίζει μόνο σε… θαύμα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τέθηκε αντιμέτωπος με τον Πανιώνιο για την 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο αγώνας ήταν ζωτικής σημασίας για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, καθώς αναζητούσε μόνο την νίκη για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο η ομάδα των Ιωαννίνων γνώρισε την ήττα από τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο με σκορ 2-1 και πλέον ελπίζει μόνο σε θαύμα για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Το τέρμα του ΠΑΣ πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Το ματς ήταν αγώνας δίχως αύριο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έπαιζε μία ολόκληρη κατηγορία. Στον δρόμο του στάθηκε ο Πανιώνιος, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και ήταν αδιάφορος. Όμως αγωνίστηκε κάτω από πολύ άγχος, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα και η θηλιά στον λαιμό του να σφίγγει επικίνδυνα. Πλέον ο “Άγιαξ της Ηπείρου” βρίσκεται με το 1,5 πόδι από τον υποβιβασμό του και το μόνο που ελπίζει είναι σε ένα θαύμα στην τελευταία αγωνιστική. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΠΑΣ θα χαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία, μιας και στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον αδιάφορο Ατρόμητο.

Όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο Μασούρας με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 1-0. Στο 36ο λεπτό ο Σεργκελασβίλι έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση αλλά ο Μαλέρπ εκτινάχθηκε και την απομάκρυνε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Σεργκελασβίλι, ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Με τον ΠΑΣ να βρίσκεται πίσω στο σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έφερε το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό ο Κάστρο τροφοδότησε τον Κρίζμαν, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σταυρόπουλο και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κρίζμαν, ο οποίος νίκησε τον Μαλέρπ και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 65ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μπουμάλ, ο Σπιριντόνοβιτς με το σώμα προ κενής εστίας σημείωσε το 2-1. Στο 94ο λεπτό μετά από φάουλ του Σεργκελασβίλι, ο Κάργας τροφοδότησε τον Κρίζμαν, αυτός από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, παρέταξε την ομάδα του με τους Νεοφύτου, Μιχαήλ, Παμλίδη ( 46΄ Αθανασιάδη ), Τζημόπουλο, Μπουκουβάλα, Πάντελιτς ( 52΄ Νικολιά ), Κάργα, Κάστρο, Μάνο ( 70΄ Λέο ), Σεργκελασβίλι και Κρίζμαν.

Αφήστε μια απάντηση