Κοντά σε Καρτάλη ο ΠΑΣ Γιάννινα

Πέραν των αποχωρήσεων που έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα των Ιωαννίνων κινείται και για την απόκτηση ποδοσφαιριστών. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” βρίσκεται αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης καλοκαιρινής του προσθήκης. Μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μάκη Γιαννίκογλου, ο σύλλογος των Ιωαννίνων είναι μία ανάσα από το να κάνει δικό του τον Αλέξανδρο Καρτάλη.

Μία από τις θέσεις που ο ΠΑΣ καίγεται για να ενισχυθεί είναι η αριστερή του πλευρά. Η διοίκηση εξετάζει διάφορες περιπτώσεις παικτών και μετά από μέρες αναζήτησης φαίνεται πως κατέληξε στον εκλεκτό. Ο λόγος για τον Καρτάλη, το όνομα του οποίου βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην μεταγραφική λίστα της ομάδας.

Ο Καρτάλης είναι 24 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Νυρεμβέργη, έχει ύψος 1,78 και αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ωστόσο μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Ο νεαρός άσος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία όταν και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γκρόιτερ Φιρτ. Με την εν λόγω ομάδα αγωνίστηκε από το 2010 μέχρι το 2015 και φόρεσε την φανέλα τόσο της Κ17 όσο και της Κ19. Κατά την πενταετή του παρουσία, πήρε μέρος σε 50 αναμετρήσεις και σημείωσε πέντε τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού για δύο χρόνια στην Άαλεν. Εκεί κατέγραψε 53 συμμετοχές και πέτυχε τέσσερα γκολ. Το 2017 επέστρεψε στην Γκρόιτερ Φιρτ και έναν χρόνο αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Τσβίκαου, ομάδα της τρίτης εθνικής κατηγορίας στην Γερμανία.  Στην Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας μετείχε σε 28 αγώνες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ.

Πριν λίγες ημέρες το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και πλέον ο ίδιος είναι ελεύθερος. Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, τον γνωρίζει από την παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας, έχει θετική άποψη για τις ικανότητές του και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει και να κάνει την διαφορά στο αριστερό άκρο του ΠΑΣ. Για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε στην διοίκηση την απόκτησή του.

Η διοίκηση αποδέχθηκε το αίτημά του και βρίσκεται σε συνεχής διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη. Οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ερχόμενο διάστημα οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Εφόσον δεν υπάρξει ολική ανατροπή, ο Καρτάλης πρέπει να λογίζεται ως παίκτης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριστερός μπακ αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην χώρα μας προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο και να ανακοινωθεί επίσημα.

Αφήστε μια απάντηση