Συνεχίζει την προέλασή του ο ΠΑΣ Γιάννινα

Την προέλασή του στοίχημα πως συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετέτρεψε σε περίπατο τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” δε συνάντησε την παραμικρή δυσκολία και επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με σκορ 0-3. Τα τέρματα για την ομάδα των Ιωαννίνων πέτυχαν οι Σάντι Κρίζμαν, Ζαν Μπατίστ Λέο και Φάμπρι Κάστρο.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο ΠΑΣ τη νέα χρονιά, αφού πέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την έδρα της λαρισινής ομάδας και πλέον βρίσκεται επτά βαθμούς από τη δεύτερη θέση και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Μάλιστα οι Γιαννιώτες κράτησαν για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη την εστία τους και έσπασαν το ρεκόρ που διατηρούσε ο Φώτης Κηπουρός από τη σεζόν 2010-11. Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα σε αυτό το επίτευγμα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 4ο λεπτό όταν το σουτ που επιχείρησε ο Μπουκουβάλας από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 5ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Αποστολόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Λώλη, ο οποίος έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά αυτό πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 10ο λεπτό ο Γκέκας απομάκρυνε με δυσκολία το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αποστολόπουλου. Στο 28ο λεπτό ο Σιόντης από μακρινή απόσταση έκανε το σουτ αλλά ο Γκέκας μπλόκαρε σταθερά. Στο 31ο λεπτό ο Κάστρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 0-1. Στο 37ο λεπτό ο Λώλης με εξαιρετική μεταβίβαση έβγαλε τον Κρίζμαν σε θέση βολής και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-2. Στο 46ο λεπτό ο Γκέκας απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Κρίζμαν. Στο 64ο λεπτό το σουτ του Παμλίδη μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία. Στο 73ο λεπτό ο Χουτεσιώτης σε διπλό χρόνο μπλόκαρε την κεφαλιά του Σιφναίου.  Στο 74ο λεπτό ο Χουτεσιώτης με υπερένταση απομάκρυνε την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λίταινα. Στο 81ο λεπτό ο Παμλίδης τροφοδότησε τον Λέο και αυτός με σουτ από το σημείο του πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, χρησιμοποίησε τους Χουτεσιώτη, Μπουκουβάλα, Σκόνδρα (84΄ Ζιούλη), Αποστολόπουλο, Παντελάκη, Ξύδα (71΄ Καρτάλη), Σιόντη, Παμλίδη, Λώλη (55΄ Λέο), Κάστρο και Κρίζμαν.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Πρώτη μάχη με Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΣ στρέφει το ενδιαφέρον του στο εντός έδρας ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη αναμέτρηση για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει στις 17:15 ώρα Ελλάδος.

Ο κύριος Γιαννίκης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, αφού πλην των γνωστών απουσιών των Νικολιά, Ελευθεριάδη και Σεργκελασβίλι, κανείς άλλος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού μέχρι στιγμής αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Ο κύριος Γιαννίκης όπως όλα δείχνουν δε θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα και θα δώσει φανέλα βασικού στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Εφόσον προβεί σε αλλαγές τότε αυτές δε θα υπερβαίνουν τις δύο.

Από εκεί και πέρα, παρελθόν από τον ΠΑΣ αποτελεί και επίσημα ο Σαμίρ Ράντοβατς. Ο Ράντοβατς έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα των Ιωαννίνων και δεν άργησε να βρει το νέο ποδοσφαιρικό του σταθμό, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βελέζ Μόσταρ.

Η παρουσία του στον “Άγιαξ της Ηπείρου” αποδείχθηκε σύντομη, αφού έμεινε στο σύλλογο έξι μήνες. Ο Βόσνιος δεν κατάφερε να πιάσει στον ΠΑΣ και δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές του κυρίου Γιαννίκη, με συνέπεια να “χαιρετήσει” σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση