Έκανε την υπέρβαση ο ΠΑΣ Γιάννινα

Τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος στοίχημα πως έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0, στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για τους “16” της διοργάνωσης, έφτασε στην υπέρβαση και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Γιώργος Παμλίδης.

Ο σύλλογος των Ιωαννίνων συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος όσο και στο πρωτάθλημα της Super League 2 και κατάφερε να νικήσει σχετικά εύκολα τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα η ομάδα των Ιωαννίνων κράτησε για ένατο σερί ματς ανέπαφη την εστία της και κατέγραψε την έκτη συνεχόμενη νίκη της.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Συγκεκριμένα ο Γιαννίκογλου πήρε τη θέση του Χουτεσιώτη και ο Καρτάλης αυτή του Λώλη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παρέμειναν οι ίδιοι.

Ο κύριος Γιαννίκης είδε τους ποδοσφαιριστές του να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία, ενώ δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή με τις αντεπιθέσεις τους.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε στο 11ο λεπτό όταν ο Γιαννίκογλου με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πούγγουρα έπειτα από φάουλ του Ζαχίντ. Στο 28ο λεπτό το σουτ του Κάστρο κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Παμλίδη, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από ευνοϊκή θέση πέτυχε το 1-0. Στο 42ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δώνη δε βρήκε στόχο. Στο 55ο λεπτό ο Καρτάλης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά. Στο 56ο λεπτό το σουτ του Καμπετσή από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από την εστία του Γιαννίκογλου. Στο 59ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Καρτάλη, ο Παμλίδης από κοντινή απόσταση πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 64ο λεπτό το μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη. Στο 71ο λεπτό το σουτ του Καρτάλη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 73ο λεπτό ο Γιαννίκογλου εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Καμπετσή. Στο 77ο λεπτό ο κίπερ του ΠΑΣ σε διπλό χρόνο μπλόκαρε το σουτ του Μπουζούκη. Στο 87ο λεπτό ο Νάουμετς έπειτα από προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Παμλίδη, ο οποίος από κοντινή απόσταση έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο κύριος Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με τους Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλο, Ξύδα (84΄ Λιάσο), Παντελάκη, Μπουκουβάλα, Καρτάλη (74΄ Νάουμετς), Σκόνδρα, Σιόντη, Κρίζμαν (68΄ Λέο), Κάστρο και Παμλίδη.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Στροφή σε Παναχαϊκή

Το ματς με τον Παναθηναϊκό ανήκει οριστικά στο παρελθόν και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με αντίπαλο την Παναχαϊκή για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Το ματς θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει στις 15:15 ώρα Ελλάδος.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι προπονήσεις διεξάγονται σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση. Στην τελευταία προπόνηση ο κύριος Γιαννίκης είδε τον Αλέξανδρο Νικολιά να παίρνει μέρος σε ένα πρόγραμμα αυτής και στη συνέχεια να προπονείται ατομικά. Ο Νικολιάς κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να προλάβει τον αγώνα με την Παναχαϊκή όμως οι πιθανότητες να δώσει το παρών στην αποστολή δεν είναι με το μέρος του μέχρι στιγμής.

Από εκεί και πέρα, ο κύριος Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους μακροχρόνια απόντες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Κατά τα άλλα ο κόουτς του “Άγιαξ της Ηπείρου” θα έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του αφού κανείς άλλος μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Αφήστε μια απάντηση