Είχε τον… Γάλλο του ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, ο ΠΑΣ Γιάννινα στοίχημα πως ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού επικράτησε εντός έδρας της Παναχαϊκής με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Λέο Μπατίστ με εκπληκτικό δυνατό σουτ στο 42ο λεπτό. Ο Γάλλος επιθετικός αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου.

Με τη νίκη του αυτή, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 30 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα διατήρησε την απόσταση των επτά βαθμών που τον χωρίζουν από το δεύτερο της βαθμολογίας. Ο σύλλογος των Ιωαννίνων πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να παίρνουν από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης, να έχουν την κατοχή της μπάλας και να κλείνουν τον αντίπαλό τους στα καρέ του. Ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η δημιουργία κλασικών φάσεων. Οι παίκτες του προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, αφού η Παναχαϊκή περιορίστηκε αποκλειστικά στο δικό της μισό του γηπέδου.

Εν τέλει χάρη σε έναν κεραυνό του Λέο, οι Γιαννιώτες έφτασαν στους τρεις πόντους, κατέγραψαν την όγδοη διαδοχική νίκη και επίσης διατήρησαν το αήττητό τους για 12ο συνεχόμενο ματς.

Όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι έγινε στο 23ο λεπτό όταν ο Καπούταγλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ που επιχείρησε ο Κρίζμαν από πλάγια θέση. Στο 42ο λεπτό ο Λέο πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, μετά από προσωπική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καπούταγλη και σημείωσε το 1-0. Στο 46ο λεπτό ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σταθερά το σουτ που επιχείρησε ο Σιατραβάνης από ευνοϊκή θέση. Στο 60ο λεπτό ο Καπούταγλης μπλόκαρε το σουτ του Καρτάλη από μακρινή απόσταση. Στο 71ο λεπτό το σουτ του Κρίζμαν έξω από τη μεγάλη περιοχή δε βρήκε στόχο. Στο 77ο λεπτό ο Χουτεσιώτης δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα απέκρουσε την κεφαλιά του Μωραΐτη. Στο 82ο λεπτό ο Νάουμετς από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Καπούταγλης ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε. Στο 86ο λεπτό ο Λέο αφού πρώτα πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του, στη συνέχεια έκανε το σουτ αλλά ο Καπούταγλης του είπε “όχι”. Στο 90ο λεπτό ο Μωραΐτης από τα όρια της περιοχής έκανε το σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε. Στο 92ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Χουτεσιώτης κράτησε ανέπαφε την εστία.

Ο κύριος Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους Χουτεσιώτη, Παντελάκη, Λιάσο (72΄ Παμλίδη), Οικονομόπουλο, Σκόνδρα, Κρίζμαν (82΄ Αποστολόπουλο), Μπουκουβάλα, Σιόντη, Νικολιά (56΄ Καρτάλη), Νάουμετς και Λέο.

Έτοιμος για την υπέρβαση

Ο αγώνας με την Παναχαϊκή ανήκει οριστικά στο παρελθόν και ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και θα αρχίσει στις 17:15 ώρα Ελλάδος.

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προετοιμασία του για τη συνάντηση που ακολουθεί και οι προπονήσεις διεξάγονται σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση. Άπαντες είναι έτοιμοι για την υπέρβαση και θέλουν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 με το οποίο κέρδισαν στον πρώτο αγώνα.

Το θετικό για τον κύριο Γιαννίκη αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, αφού κανείς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Βέβαια εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Λάσα Σεργκελασβίλι και Χρήστος Ελευθεριάδης, οι οποίοι είναι μακροχρόνια απόντες και συνεχίζουν το ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθούν.

Ο κύριος Γιαννίκης όπως όλα δείχνουν θα προβεί σε ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Θέση βασικού διεκδικούν οι Γιαννίκογλου, Παμλίδης και Καρτάλης. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάρει τη θέση του Χουτεσιώτη. Ο δεύτερος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Λέο και ο τρίτος τον Νικολιά.

Αφήστε μια απάντηση