Έφτασε στη πηγή αλλά δεν ήπιε νερό ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα καλούταν να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στον επαναληπτικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” βρέθηκε κοντά στο να πετύχει την έκπληξη της διοργάνωσης, όμως λύγισε για δεκαπέντε λεπτά, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-1 και να μείνει εκτός συνέχειας. Το τέρμα για την ομάδα των Ιωαννίνων σημείωσε ο Επαμεινώνδας Παντελάκης.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο να κλείνουν με υποδειγματικό τρόπο τους διαδρόμους προς την εστία τους, να πιέζουν αρκετά ψηλά τον αντίπαλο και να μην τον αφήνουν να κάνει παιχνίδι. Επιπλέον χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις και δημιούργησαν αρκετά ρήγματα. Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τους ίδιους, αφού ευτύχησαν να προηγηθούν χάρη σε κεφαλιά του Παντελάκη.

Ωστόσο στην επανάληψη, έδωσαν αρκετά μέτρα στον αντίπαλο, κλείστηκαν στην περιοχή τους και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Αυτό είχε ως συνέπεια, να δέχονται τη μία επίθεση μετά την άλλη και να μην δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Μέσα σε 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει την πρόκριση.

Μελανό σημείο του αγώνα αποτελεί ο τραυματισμός του Στέφανου Σιόντη και του Φάμπρι Κάστρο. Τα δύο βασικά αμυντικά χαφ αισθάνθηκαν έντονες ενοχλήσεις και έγιναν αναγκαστική αλλαγή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 13ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Μακέντα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου. Στο 21ο λεπτό η σέντρα σουτ του Μπουζούκη πέρασε άουτ. Στο 22ο λεπτό ο Γιόχανσον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά δε βρήκε στόχο. Στο 24ο λεπτό έπειτα από συστημένη εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Παντελάκης νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Στο 36ο λεπτό ο Ξύδας επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Διούδης σε διπλό χρόνο το μπλόκαρε. Στο 51ο λεπτό ο Γιαννίκογλου ενστικτωδώς απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Περέα. Στο 56ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ζαχίντ, ο Δώνης βρέθηκε ξεχασμένος στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 58ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας, οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν το σουτ του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Σένκεφελντ, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 2-1. Στο 70ο λεπτό ο Μπουκουβάλας έπεσε άτσαλα στον Γιόχανσον και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο 92ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Λέο πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο κύριος Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλα, Σιόντη (23΄ Λιάσο), Αποστολόπουλο, Σκόνδρα, Κάστρο (43΄ Νικολιά), Παντελάκη, Καρτάλη, Ξύδα (75΄ Λέο), Παμλίδη και Κρίζμαν.

Με απουσίες κόντρα στο Λεβαδειακό

Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με αντίπαλο το Λεβαδειακό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και θα αρχίσει στις 16:30 ώρα Ελλάδος.

Για το ματς που έπεται, ο κύριος Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τόσο του Στέφανου Σιόντη όσο και του Φάμπρι Κάστρο. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς Κυπέλλου και δε θα δώσουν το παρών στο παιχνίδι που έπεται. Ο πρώτος έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες. Ο δεύτερος αντιμετωπίζει σφίξιμο στο δικέφαλό του και θα χάσει την αναμέτρηση με το Λεβαδειακό.

Επίσης νοκ άουτ έχουν τεθεί οι μακροχρόνια τραυματίες Λάσα Σεργκελασβίλι και Χρήστος Ελευθεριάδης. Κατά τα άλλα, ο κύριος Γιαννίκης θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του αφού κανείς μέχρι στιγμής δεν ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Ο Έλληνας κόουτς αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Χουτεσιώτη και Νάουμετς. Επίσης οι Λιάσος και Νικολιάς είναι τα φαβορί για να αντικαταστήσουν τους Σιόντη και Κάστρο.

Αφήστε μια απάντηση