Επίδειξη δύναμης ο ΠΑΣ Γιάννινα

Επίδειξη δύναμης έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην εντός έδρας αναμέτρησή του με αντίπαλο την Κέρκυρα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” δίχως να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία έκαμψε εύκολα την αντίσταση του αντιπάλου του, τον οποίο και νίκησε με το ευρύ 4-1 και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία. Τα τέρματα των Ιωαννίνων σημείωσαν οι Χρήστος Ελευθεριάδης, Σάντι Κρίζμαν και Γιώργος Παμλίδης, ο οποίος σκόραρε δύο φορές.

Το φαβορί του αγώνα ήταν ξεκάθαρα ο ΠΑΣ, αφού απέναντί του βρήκε την προτελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, η οποία ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί και παράλληλα αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα.

Ο τεχνικός των Γιαννιωτών, Αργύρης Γιαννίκης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να καθαρίσουν με την υπόθεση νίκη από τα πρώτα λεπτά. Σε μεγάλο ποσοστό πέτυχαν το στόχο τους, αφού στο 38ο λεπτό ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά.

Ωστόσο ένα λάθος του Παντελάκη έβαλε την Κέρκυρα ξανά στο ματς. Όμως ο Κρίζμαν αρχικά και στη συνέχεια ο Παμλίδης σημείωσαν άλλα δύο τέρματα και χάρισαν την εύκολη νίκη στην ομάδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του αγωνίστηκε ο Λάσα Σεργκελασβίλι. Ο Γεωργιανός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη φετινή χρονιά και έδειξε πως έχει αφήσει πίσω του τις “κακές” ημέρες.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έγινε στο 2ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Σεργκελασβίλι, ο Σκόνδρας νίκησε τους πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 5ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Κρίζμαν, ο Ελευθεριάδης έκανε την προβολή όμως δε σημάδεψε σωστά. Στο 19ο λεπτό μετά από σέντρα του Ελευθεριάδη, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκίτση και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Παμλίδης από τα έντεκα μέτρα πέτυχε το 1-0. Στο 21ο λεπτό ο Παγκράτης εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Αποστολόπουλου. Στο 38ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κέρκυρας, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ελευθεριάδη, ο οποίος δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με σουτ σε κενή εστία σημείωσε το 2-0. Στο 40ο λεπτό ο Ντε Βίντερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παντελάκη και με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 42ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Κρίζμαν με προβολή από κοντινή απόσταση έγραψε το 3-1. Στο 48ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίσκου δε βρήκε στόχο. Στο 58ο λεπτό το σουτ του Σιόντη έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ. Στο 74ο λεπτό ο Παναγιωτίδης ανέτρεψε τον Αποστολόπουλο και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Την ευθύνη πήρε ο Παμλίδης, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1. Στο 83ο λεπτό το σουτ του Αποστολόπουλου από ευνοϊκή θέση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό το σουτ του Νικολιά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο κύριος Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους Περιστερίδη, Παντελάκη, Σεργκελασβίλι (64΄ Πήλιο), Αποστολόπουλο, Σκόνδρα, Ελευθεριάδη (72΄ Νικολιά), Καρτάλη, Λέο, Σιόντη, Παμλίδη (77΄ Ξύδα) και Κρίζμαν.

Αφήστε μια απάντηση