ΠΑΣ Γιάννινα: Στην Ουγγαρία ο Μπέριος

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας του Θοδωρή Μπέριου στον ΠΑΣ Γιάννινα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο 29χρονος αμυντικός δε βρισκόταν στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή, Γιάννη Πετράκη, ενόψει της νέας χρονιάς και για τον λόγο αυτό αποχώρησε από την ομάδα.

Ο Μπέριος συμφώνησε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κισβάρντα, ομάδα της Ουγγαρίας. Τη σεζόν που μας πέρασε ο εν λόγω σύλλογος πανυγήρισε την άνοδό του στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της χώρας του. Ο Έλληνας παίκτης θα βρει εκεί και έναν παλιό παίκτη του ΠΑΣ που έχει μείνει χαραγμένος στις μνήμες πολλών οπαδών του. Πρόκειται για τον Μπράνα Ίλιτς, ο οποίος αγωνίζεται στην Κισβάρντα και στο παρελθόν υπήρξε συμπαίκτης με τον Μπέριο.

Η διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μπέριο, η οποία έγινε κοινή συναινέσει. Τον ευχαρίστησε για όλα όσο προσέφερε κατά την εξαετή παρουσία του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσει.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε τον πρόεδρο, Γιώργο Χριστοβασίλη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα. Ευχήθηκε στον “Άγιαξ της Ηπείρου” να πετύχει κάθε στόχο που έχει βάλει προκειμένου να δώσει χαρά στους υπέροχους οπαδούς του.

Ακόμη χαρακτήρισε τον ΠΑΣ οικογένειά του αφού μεγάλωσε με αυτόν και ήταν από μικρό παιδί μέλος του. Ήταν δύσκολα απόφαση να αποχωρήσει αλλά είναι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Θυμήθηκε πως ξεκίνησε η ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα λέγοντας πως την πρώτη του χρονιά, με τον κύριο Χριστόπουλο στον πάγκο, ο σύλλογος των Ιωαννίνων τερμάτισε πέμπτος στο πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να παίξει στην Ευρώπη. Ο ίδιος ξεκίνησε να αγωνίζεται στα πλέι οφ και όταν τελείωσαν αυτά ανανέωσε για πρώτη φορά το συμβόλαιό του. Έτσι ξεκίνησε η εμπειρία του στην ομάδα. Στη συνέχεια έζησε αξέχαστες στιγμές καθώς έπαιξε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο αγώνας που δεν θα σβηστεί από τη μνήμη του είναι αυτός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Σε εκείνο το ματς, ο ΠΑΣ νίκησε με σκορ 2-0 και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Εκείνη η σεζόν ήταν για όλους αρκετά δύσκολα μιας και η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές.

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό, την Κισβάρντα, λέγοντας πως είναι ένας αναπτυσσόμενος σύλλογος που θέλει να σταθεροποιηθεί. Για τον λόγο αυτό έκανε νέο γήπεδο, νέο αθλητικό κέντρο και γενικά διαθέτει καλές συνθήκες εργασίας. Έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Ίλιτς και θα είναι ευχάριστο για τον ίδιο που θα έχει ένα φίλο και παλιό συμπαίκτη που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί.

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΑΣ για την αποχώρηση του Θοδωρή Μπέριου

Αφήστε μια απάντηση