Υποβιβασμός μετά από οκτώ χρόνια για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε στους “Ζωσιμάδες” τον ΠΑΟΚ για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ήταν με την πλάτη στον τοίχο αφού αναζητούσε μόνο την νίκη και την ήττα του ΟΦΗ, ο οποίος αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο, προκειμένου να διατηρήσει τις οποίες ελπίδες του για την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα των Ιωαννίνων δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, καθώς γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 0-2 και ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας της στα μεγάλα σαλόνια υποβιβάστηκε στην δεύτερη εθνική κατηγορία.

Ο υποβιβασμός έφερε και νεύρα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΣ αφού τόσο κατά την διάρκεια του ματς όσο και μετά το πρώτο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα τους, κινήθηκαν προς την θύρα των επισήμων και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η επόμενη ημέρα μετά τον υποβιβασμό στοίχημα πως φαντάζει δύσκολη για την ομάδα των Ιωαννίνων και αρκετοί ποδοσφαιριστές αναμένεται να περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Επίσης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόλυση του Γιάννη Πετράκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο κύριος Πετράκης μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο του “Άγιαξ της Ηπείρου” αποτελεί και τυπικά παρελθόν.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε στο 14ο λεπτό όταν ο Μιχαήλ απέκρουσε το σουτ του Ακπόμ. Στο 22ο λεπτό το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Τζημόπουλος πέρασε μακριά από την αντίπαλη εστία. Στο 31ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 39ο λεπτό η κεφαλιά του Ακπόμ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 40ο λεπτό ο Μιχαήλ μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του Πέλκα. Στο 43ο λεπτό μετά από κόρνερ του Σεργκελασβίλι, ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα. Με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης σημειώθηκε στο 59ο λεπτό όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι. Στο 60ο λεπτό ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ακπόμ με σουτ σε κενή εστία σημείωσε το 0-1. Στο 70ο λεπτό η κεφαλιά του Κρέσπο πέρασε άουτ. Στο 79ο λεπτό μετά από φάουλ του Πέλκα, ο Σάκχοφ με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 82ο λεπτό το σουτ του Ενρίκε πέρασε άουτ. Στο 87ο λεπτό ο Νικολιάς έστρωσε στον Πάντελιτς, αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 92ο λεπτό ο Λέο έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Πασχαλάκης το απέκρουσε.

Ο κύριος Πετράκης στον τελευταίο του αγώνα στον πάγκο του ΠΑΣ χρησιμοποίησε τους Μιχαήλ, Μπουκουβάλα, Παμλίδη ( 71΄ Λέο ), Σεργκελασβίλι, Τζημόπουλο, Κρίζμαν ( 71΄ Μάνο ), Αλέξη Μιχαήλ,  Κάστρο ( 75΄ Γιάκο ), Πάντελιτς, Κάργα και Νικολιά.

Αφήστε μια απάντηση