Ετοιμάζεται για… καλοκαιρινή προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως και το σύνολο των ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται εν αναμονή  των αποφάσεων της Κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και των ανακοινώσεων σχετικά με την επόμενη ημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στο πρώτο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους και θα έχει ισχύ από τις 4 Μαΐου και έπειτα.

Το μόνο ερώτημα έχει να κάνει με τις ημερομηνίες που θα αρχίσουν ξανά οι ομαδικές προπονήσεις των συλλόγων. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι είτε στις 11 Μαΐου είτε στις 18 του ίδιου μήνα.

Όταν ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων τις προπονήσεις και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου επιστρέψουν στην καθημερινότητα, τότε θα τους περιμένει πρόγραμμα που θα είναι εφάμιλλο με αυτό που ακολούθησαν κατά την περασμένη καλοκαιρινή προετοιμασία.

Αρχικά, τις πρώτες ημέρες οι παίκτες του συλλόγου θα κληθούν από εργομετρικά τεστ αλλά και από αιματολογικές εξετάσεις. Ανάμεσα σε αυτές θα συγκαταλέγεται και το διαγνωστικό τεστ για την πανδημία του κοροναϊού. Αυτό μάλιστα το ορίζει το πρωτόκολλο υγειονομίας.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί μία μίνι καλοκαιρινή προετοιμασία που θα διαρκέσει όπως όλα δείχνουν περίπου δύο εβδομάδες. Εκεί οι παίκτες μαζί με το τεχνικό επιτελείο θα προσπαθήσουν να βρούνε ρυθμό αλλά και να αποκτήσουν την απαραίτητη φυσική κατάσταση.

Βέβαια αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ιωαννίνων μετέχουν κανονικά σε ασκήσεις στο σπίτι τους που παρέλαβαν μέσω Διαδικτύου από τον γυμναστή του συλλόγου, Γιάννη Ντουρουντό.

Ο κύριος Ντουρουντός παρακολουθεί κάθε μέρα την ατομική εκγύμναση κάθε ποδοσφαιριστή και παράλληλα τους δίνει ειδικό διατροφολόγιο προκειμένου να μη βάλουν περιττό βάρος.

Αυτό το ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας και επίσης η διοίκηση έχει προσφέρει σε κάθε παίκτη ειδικά όργανα για τη μέτρηση της φυσικής τους κατάστασης.

Στον ΠΑΣ μπαίνουν σιγά-σιγά σε ρυθμό προπονήσεων και άπαντες προσπαθούν να ανεβάσουν καθημερινά στροφές.

Αφήστε μια απάντηση