Κρίνεται το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα θα παρθεί η τελική απόφαση εάν οι ομάδες θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας ή εάν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πλειοψηφία των ομάδων ζήτησε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να τους επιτραπεί η επιστροφή στην καθημερινότητα και στις προπονήσεις ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 δεν έθεσε το ζήτημα αυτό προς ψήφιση, με αποτέλεσμα οι ομάδες να μην πάρουν την τελική απάντηση εάν θα γυρίσουν στις προπονήσεις.

Αυτό είχε ως συνέπεια, η οριστική απόφαση να γίνει γνωστή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε. Οι περισσότεροι σύλλογοι της Super League 2 που βρίσκονται από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω, όπως και οι αντίστοιχες της Football League, δεν επιθυμούν για ευνόητους λόγους τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς δεν περιμένουν τηλεοπτικά έσοδα και ελπίζουν ότι θα αποβάλλουν ορισμένα χρέη.

Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χωριστούν οι ομάδες και να διεξαχθούν δύο πρωταθλήματα στην ίδια κατηγορία. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ενώ αυτές της Football League θα ψηφίσουν τη διακοπή.

Στο Συμβούλιο για λογαριασμό του “Άγιαξ της Ηπείρου” θα δώσει το παρών ο ισχυρός άντρας του συλλόγου, Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο κύριος Χριστοβασίλης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αρχίσουν ξανά οι αγώνες, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες υγειονομικές συνθήκες.

Επιπλέον οι Γιαννιώτες επιθυμούν μία δέσμευση για το εάν επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, θα ισχύσουν οι υπάρχουσες προκηρύξεις και δε θα διαφοροποιηθούν στη συνέχεια προκειμένου να ευνοηθούν ορισμένες ομάδες.

Ο ΠΑΣ ζητά την εφαρμογή συγκεκριμένου πλάνου και όχι τη μετάθεση των οποιοδήποτε αποφάσεων για το άμεσο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση