Εν αναμονή συνεννόησης στον ΠΑΣ Γιάννινα

Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υφίσταται στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κανείς δε γνωρίζει με ασφάλεια εάν θα συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα της Super League 2 και οι ομάδες επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Από τη στιγμή που μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις, τότε το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι το πρωτάθλημα να οδηγηθεί σε οριστική διακοπή και να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι ομάδες της Super League 2 ψήφισαν με πλειοψηφία 10 έναντι 1, την επιστροφή στις προπονήσεις, ωστόσο στην πράξη οι περισσότεροι σύλλογοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και διστακτικοί, τη στιγμή βέβαια που δεν έχουν κάτι χειροπιαστό ούτε να κυνηγήσουν αλλά ούτε να κερδίσουν.

Η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενημέρωσε όλους τους γιατρούς των ομάδων για τα προβλήματα που προέκυψαν στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στους συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας. Όμως η συνάντηση καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί. Για αυτό το λόγο, κανένα προπονητικό κέντρο δεν έχει ανοίξει τις πύλες του.

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” επέλεξε τον γιατρό του συλλόγου και ορθοπεδικό, Σταύρο Ριστάνη, να αναλάβει την τήρηση αλλά και παρακολούθηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο γιατρός των Γιαννιωτών έχει ξεκινήσει επαφές με την αρμόδια υγειονομική επιτροπή και πήρε στα χέρια του ορισμένες οδηγίες που προβλέπει το πρωτόκολλο. Όμως η επιτροπή μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής, με συνέπεια να υπάρχουν αρκετές ασάφειες.

Ακόμη στην ομάδα των Ιωαννίνων δεν έχουν ξεκινήσει διαγνωστικοί έλεγχοι και ο σύλλογος βρίσκεται εν αναμονή συνεννοήσεων μεταξύ του κυρίου Ριστάνη και τον υπεύθυνο της ΓΓΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει γίνει καν συζήτηση από τη διοίκηση του ΠΑΣ για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, μιας και δεν έχουν καθοριστεί ορισμένα βασικά ερωτήματα.

Βέβαια τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα να ακολουθηθούν από τις ομάδες της Super League 2, αφού τα έσοδα είναι μηδαμινά και από την άλλη τα έξοδα που θα κληθούν να ακολουθήσουν για να εφαρμοστούν οι αυστηροί κανόνες είναι αρκετά υψηλά.

Αφήστε μια απάντηση